Stix' Zoete Pindacurry is een mild pittig en smaakvol gerecht met een Thaise oorsprong. Het is een combinatie van kokosmelk, pinda's en rode currypasta, waaraan verse kruiden en vlees(vervanger) wordt toegevoegd.
De geroosterde pinda's zorgen voor een rijke volle smaak. De verse limoenbladeren zorgen voor de authentieke Thaise smaak.
Dit gerecht valt absoluut onder de categorie comfort food! Combineer deze curry met sperziebonen of met een Thaise salade van rode paprika, rode ui en koriander.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 150 g Jasmijnrijst
- 50 g geroosterde pinda's
- 1 zakje verse Stix & Curry rode currypasta (50 g)
- 1 stengel citroengras
- 2 blaadjes vers kaffir limoenblad
- 250 - 300 g kipfilet, varkenshaas, vleesvervanger of veggies
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels (vegan) vissaus
- 1,5 eetlepels (palm)suiker
- zout en extra verse rode peper, naar smaak
Bereiding
Voorbereiding
- kneus het citroengras door en de achterkant van een mes op te slaan en scheur het limoenblad in kleine stukjes (verwijder de nerf)
- hak de geroosterde pinda's heel fijn - in de vijzel, keukenmachine, of gewoon met een (koks)mes
- snijd vlees(vervanger) in reepjes en/of groenten in hapbare stukjes
- kook de rijst in 9-11 minuten gaar in de pan of volgens de tijdsaanduiding op de rijstkoker - laat 15 minuten staan voor een droge korrel
Afmaken
- kook 150 ml kokosmelk al roerend in, tot het splitst
Kokosmelk bevat vet. Door al roerend te verhitten verdampt het vocht en verandert de textuur. Het vet komt los van de rest. Dat is het moment dat je de currypasta toevoegt. Je bakt de currypasta als het ware in het vrijgekomen vet van de kokosmelk.
- voeg de currypasta toe en roer totdat de geuren vrijkomen
-
voeg de (vegan) vissaus, (palm)suiker en citroengras (heel) toe
Vissaus is een heerlijke smaak die echt bij de Thaise keuken hoort. Het is sterk geurend en zout. Schiet hier niet per ongeluk mee uit. Mocht je geen vissaus in huis hebben of de geur niet kunnen verdragen, vervang de theelepel per persoon dan voor een beetje zout naar smaak.
- roer 1 minuut door en voeg de pinda's, limoenblad en de overige kokosmelk beetje bij beetje toe
- kook de vlees(vervanger) of groente gaar in de saus
- breng op smaak met zout en extra verse rode peper als je van pittig houdt
- serveer de saus, zoals ze dat in Thailand doen, naast de rijst
Reactie plaatsen
Reacties