Stix' Groene Curry is een licht pittig en smaakvol gerecht met een Thaise oorsprong. De basis bestaat uit kokosmelk en home made groene currypasta, waaraan groene groente en kipfilet wordt toegevoegd.
Het gerecht krijgt een extra smaak- dimensie door het toevoegen van pistachenoten. Ze zorgen voor een nootachtige smaak en een prettige bite. Een paar druppeltjes limoenolie maken het helemaal af!
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 150 g Jasmijnrijst
- 25 g gepelde pistachenootjes
- 1 zakje verse Stix & Curry Groene Currypasta (80 g)
- 4 ml limoenolie
- verse blaadjes (Thaise) basilicum
-
250 - 300 g kipfilet, witte vis, vleesvervanger of veggies
-
300 ml kokosmelk
-
2 theelepels (vegan) vissaus
-
1 groene paprika
-
zout en extra verse groene peper, naar smaak
Bereiding
Voorbereiding
- rooster de pistachenootjes in een droge pan (geen olie) op laag vuur
- hak de geroosterde pistachenootjes fijn - in de vijzel, keukenmachine, of gewoon met een (koks)mes
- snijd vlees(vervanger) of vis en de groene paprika in hapbare reepjes
- kook de rijst in 9-11 minuten gaar in de pan of volgens de tijdsaanduiding op de rijstkoker - laat 15 minuten staan voor een droge korrel
Afmaken
- kook 50 ml kokosmelk al roerend in, tot het splitst
Kokosmelk bevat vet. Door al roerend te verhitten verdampt het vocht en verandert de textuur. Het vet komt los van de rest. Dat is het moment dat je de currypasta toevoegt. Je bakt de currypasta als het ware in het vrijgekomen vet van de kokosmelk.
- voeg de currypasta toe en roer totdat de geuren vrijkomen
-
voeg per persoon 1 theelepel (vegan) vissaus toe
Vissaus is een heerlijke smaak die echt bij de Thaise keuken hoort. Het is sterk geurend en zout. Schiet hier niet per ongeluk mee uit. Mocht je geen vissaus in huis hebben of de geur niet kunnen verdragen, vervang de theelepel per persoon dan voor een beetje zout naar smaak.
- roer 1 minuut door en voeg de overige kokosmelk beetje bij beetje toe
- kook de vlees(vervanger) of vis gaar in de saus - voeg op het laatst de paprika en de (Thaise) basilicum toe
- breng op smaak met zout en extra verse groene peper als je van pittig houdt
- strooi de pistachenootjes en druppel de limoenolie over de saus
- serveer de saus, zoals ze dat in Thailand doen, naast de rijst
Reactie plaatsen
Reacties